Veelgestelde vragen

Bekijk de meeste gestelde vragen hieronder. Mocht jouw vraag er niet tussen staan kun je ons ook altijd bellen op kantoortijden op: 085 007 0673 of via info@hexitumsolar.com

Welke zonnepanelen en omvormers gebruiken jullie?

Bij de plaatsing van zonnepanelen gebruiken wij zonnepanelen van Jinko Solar We hebben verschillende maten en types in eigen voorraad variërend van 370wp tot 470wp.

Voor omvormers hebben we ook een ruim assortiment beschikbaar met merken zoals Apsystems, SAJ, SolarEdge en GoodWe.

Onze adviseurs staan klaar om voor jouw wensen doelen de juiste producten en oplossing te vinden.

Hoe ziet het proces na een akkoord eruit?


Moet ik nog iets voorbereiden voordat de installateurs arriveren?

Ja, zorg ervoor dat de meterkast vrij is en het huis en dak begaanbaar zijn voor de installateurs. Dit vergemakkelijkt het proces en zorgt voor een soepele installatie.

Wanneer moet ik de aanbetaling doen?

De aanbetalingsfactuur is bijgevoegd in de bevestiging en dient binnen 14 dagen voldaan te worden, tenzij anders afgesproken met de adviseur.

Hoe verloopt het proces na het akkoord op de offerte?

Na een akkoord op een van onze uitgebrachte offertes maken wij een werkinstructie voor de installateur. Vervolgens komt de schouwer langs om alle afspraken en zaken te controleren en te bevestigen. Als de schouw is goedgekeurd en gedaan is, volgt natuurlijk de installatie. Wij streven er altijd naar om de schouw- en installatiedatum binnen 3 weken vanaf het akkoord te communiceren.

Kan ik de opbrengst van mijn zonnepanelen garanderen?

Helaas kunnen wij geen opbrengstgarantie geven. De opbrengst in de offerte is een verwachte opbrengst, berekend op basis van instralingsgegevens uit het verleden. Het is altijd aan de voorzichtige kant, maar in de praktijk is het meestal hoger. De opbrengst is echter afhankelijk van de hoeveelheid zonne-uren en daar hebben we geen controle over.

Mocht je nog andere vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs staan voor je klaar om je te helpen.

Ik zie geen informatie in de monitorings-app en/of de app lijkt niet te werken?

Er kunnen meerdere oorzaken zijn dat je panelen op 0 staan in de app, je geen gegevens kunt zien of de app helemaal niet ‘werkt’

Hieronder beschrijven we ze je voor je en kun je wellicht het probleem zelf al oplossen.Uiteraard kun je ons altijd bellen of e-mailen als er iets is, maar deze informatie hebben we opgesteld zodat je sneller geholpen bent en alle info ook terug kunt vinden.

Het liefst ontvangen we bij een storing een mail met foto’s en schermafbeeldingen. Een begeleidend telefoontje mag uiteraard altijd, maar we nemen storingen altijd direct in behandeling als deze per mail binnenkomen.

Geen internetverbinding 

Een veelvoorkomend probleem is dat de ECU, het monitoring kastje, geen internetverbinding heeft. Als gevolg hiervan tonen de micro-omvormers in de monitoring portal een waarde van 0 of NC, wat staat voor No Connection. De app geeft aan dat er geen internetverbinding is met de ECU. Het is verstandig om te controleren of de ECU nog steeds stroom krijgt en of de stekker er niet per ongeluk is uitgehaald. Meestal zit de ECU dichtbij de groepenkast.

Als de stekker van de ECU nog steeds is aangesloten en lijkt te werken, is de meest voorkomende oorzaak dat de internetverbinding is verbroken. Dit kan gebeuren als er een nieuwe internetprovider in huis is gekomen en de ECU opnieuw moet worden verbonden. Om dit te doen, kunt u de ECU-app van APS gebruiken, die beschikbaar is in de app store. Bekijk de onderstaande video voor meer informatie.

Fout in de groepenkast 

In uitzonderlijke gevallen heeft de ECU wel internetverbinding, maar geven de omvormers nog steeds NC of 0 aan. Dit betekent niet dat alle panelen of micro-omvormers defect zijn. Meestal is er geen spanning op de micro-omvormers vanwege een fout in de groepenkast. Dit kan komen door een uitgeschakelde automaat of aardlekschakelaar. In het eerste geval is het nodig om het installatiebedrijf er naar te laten kijken. Als het komt door de zonnepanelen, kan het installatiebedrijf langskomen om te onderzoeken.

Een paneel dat minder oplevert 

Met de APS-app kunt u het aantal watt als momentopname zien in plaats van cumulatief de opbrengst over de dag, zoals bij SolarEdge. Hierdoor kunt u eenvoudig zien of er schaduw is. Als bepaalde uren hetzelfde opleveren als de andere panelen, maar de algemene opbrengst voor dat paneel lager is dan voor de rest, is dit waarschijnlijk te wijten aan schaduwwerking. Dit is echter niet schadelijk voor het paneel of het systeem, dankzij de micro-omvormers.

Te hoge netspanning 

In sommige delen van Nederland is de infrastructuur van het net te dun. Dit kan ertoe leiden dat de spanning stijgt tot niveaus waarbij de micro-omvormers uitschakelen. Als u op zonnige dagen de productie overdag plotseling ziet terugvallen in de APS-app, kan dit hieraan te wijten zijn. U kunt contact opnemen met de netbeheerder om het probleem op te lossen.NC op een deel van mijn micro-omvormers In bijna alle gevallen komt dit doordat de ECU te ver van de panelen verwijderd is. U kunt proberen de ECU te verplaatsen naar een plek dichter bij de zonnepanelen waar het signaal sterker is.

Slecht contact tussen YMVK-kabel en Trunk-kabel 

De kabel die vanuit naar boven gaat vanuit de groepenkast, heet een YMVK-kabel. De kabel tussen de micro-omvormers, heet de trunk kabel. De twee kabels worden verbonden met een lasdoos of een kabelverbinder.

Een storing die wel goed te herkennen is, is als de stekkers van de respectievelijke kabels niet goed aangedraaid zijn of verbonden in de lasdoos. Je krijgt dan afwisselend hele normale getallen, en daarna weer hele gekke. Met APS is het belangrijk de stekkers heel strak aan te sluiten. Dit is een zorg voor de installateur, niet voor de gebruiker.

Hoe bereik ik APS rechtstreeks?

APS heeft een storingen helpdesk waar je de vragen omtrent je systeem beantwoord kunt krijgen.

Het adres hiervan is support.emea@apsystems.com.

Mocht je er niet uitkomen met APS dan kun je ook met onze klantenservice contact opnemen deze gegevens staan onderaan de website.

Hoe werken jullie garanties?

We werken alleen met topfabrikanten en zijn lid van de branchevereniging Holland Solar.

De basis van onze garanties zijn de product garanties van de fabrikanten van onze zonnepanelen en omvormers. De garantieperiode van de zonnepanelen varieert van 12 tot 25 jaar, afhankelijk van het type. De omvormers hebben een garantieperiode van 10 tot 25 jaar, afhankelijk van het merk.

We geven ook 10 jaar garantie op de installatie. We willen graag benadrukken dat de zonnepanelen een vermogensgarantie van 30 jaar hebben. De fabrikant garandeert dat na deze periode de panelen nog steeds minimaal 87,4% opbrengst hebben ten opzichte van het eerste jaar.

Dit percentage neemt jaarlijks af door degradatie, maar we zorgen er wel voor dat de fabrieksgarantie wordt nageleefd.

Hoewel we ons best doen om zo nauwkeurig mogelijk een inschatting te maken van de te verwachten opbrengst, kunnen we helaas geen garantie geven. De opbrengst die we in de offerte vermelden is gebaseerd op instralingsgegevens uit het verleden en wordt berekend met ons softwareprogramma dat verbonden is met een internationale database.

We gebruiken altijd een voorzichtige schatting, maar vaak valt de opbrengst hoger uit in de praktijk.

Maar let op: de daadwerkelijke opbrengst hangt af van de hoeveelheid zonne-uren en daar hebben we geen invloed op. We kunnen dus ook geen garantie geven op de werkelijke opbrengst.

Als je nog vragen hebt over onze garanties of werkwijze, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

We staan altijd voor je klaar om te helpen en je te adviseren bij het maken van de beste keuze voor jouw situatie.

Wat gebeurt er na installatie?

Binnen 7 dagen na de installatie mailen we je de inloggegevens voor de app zodat je direct aan de slag kunt.

Je meldt jezelf aan op www.energieleveren.nl en wij maken een monitoring account aan voor je. Indien nodig, bieden we ook nazorg.

Hoe snel kan ik een schouw en installatiedatum verwachten?

We streven er altijd naar om binnen 3 weken na het akkoord een schouw- en installatiedatum met je te communiceren.